Zákazníkovi vybereme nejlepší systémové řešení

Společnost EUROPAPIER – BOHEMIA, spol. s r.o., již dávno není jen dodavatelem papíru, obalů a lepenky. Hygienická divize Europapieru stabilně funguje již devátým rokem a svým zákazníkům nabízí vedle širokého hygienického sortimentu také odborné poradenství. 

Přinášíme vám rozhovor s Alešem Pellikanem, Account Managerem pro Facility Services.

Co zákazníkům v oblasti facility managementu poskytujete?

V rámci FM poskytujeme balík sortimentu, který zákazníci potřebují na úklid, ať už jde o úklidové pomůcky, úklidovou chemii nebo spotřební zboží, jako jsou toaletní papíry, voňavky, mycí pasty apod. Tyto produkty u nás úklidové společnosti nakoupí a přeprodávají dál podle toho, co zákazník spotřebovává. Zajišťujeme kompletní servis pro danou zakázku. Výhodou je, že zavezeme všechny produkty, které jsou potřeba k úklidu najednou, a tak zákazník nemusí kupovat různé druhy hygienického zboží od různých dodavatelů. Od nás má vše v jednom balíčku. U nás nakoupí každý, kdo shání prostředky na úklid malé plochy i velké výrobní haly.

Jakou přidanou hodnotu u vás zákazníci nacházejí?

Naši obchodní zástupci fungují i jako odborní poradci, poskytují zákazníkům servis v oblasti testování a školení o výrobcích. To znamená, pokud například zákazník uvažuje o koupi systémového řešení Tork, dostane od nás vzorek na vyzkoušení, aby zjistil, jak a kolik ušetří při jeho používání. V případě, že zákazník od nás nakoupí speciální produkty, náš obchodní zástupce je schopen poskytnout školení jeho zaměstnancům, jak správně a bezpečně produkty používat. Poradíme i v případech, kdy si zákazník neví rady s problematickým čištěním speciálních povrchů. Klademe také důraz na logistický servis, produkty skladem expedujeme do druhého dne a zavážíme po celé České republice.

Jak tedy probíhá proces výběru vhodného systémového řešení pro daného zákazníka?

Cílem konzultace je vybrat konkrétnímu zákazníkovi systémové řešení, v rámci papírového programu nebo dávkovačů na mýdlo a podobně, pro něj ten nejadekvátnější pro jeho potřebu. Zanalyzujeme typ místa a typ práce, kterou tamní zaměstnanci vykonávají. Záleží také na počtu lidí v místě, kde se má systémové řešení zavádět. Poté zákazníkovi vybereme nejlepší systémové řešení pro jeho situaci, a pokud má zájem, dodáme vzorek, aby si ho otestoval.

Jaké výhody přináší zákazníkům systémové řešení?

Určitě jde o snížení spotřeby materiálu, jako je mýdlo, toaletní papír, papírové utěrky a podobně. Díky systémovým řešením zaměstnanec nemusí tak často chodit doplňovat, tím pádem může pro zákazníka vykonávat další činnost, v důsledku se tak ušetří čas a lidská práce. Nutno dodat, že zásobník vydrží třeba celou směnu, aniž je třeba ho doplnit.

V jakém sektoru působí vaši klienti?

Zaměřujeme se na servis pro úklidové firmy a nabízíme kompletní sortiment pro úklid, ale škála našich klientů je široká. Patří sem úklidové firmy, další velkoobchody, průmyslové podniky, zdravotnická zařízení, školy, restaurace, hotely a v neposlední řadě i malé firmy.

Lze vysledovat nějaké trendy ve vaší hygienické divizi? 

V rámci našeho hygienického sortimentu se lidé stále více přiklánějí k nákupu kvalitnějších produktů, které jim dokážou uspořit náklady. Mluvíme zde o systémových řešeních, jako jsou například Tork, Celtex a Peva. Ruku v ruce s celosvětovým trendem jde o trend, který i u nás zaznamenáváme. Registrujeme zvýšený zájem o nákup ekologických produktů. Zákazníci se zajímají, jaké mají naše produkty certifikace, zda byl na výrobu použit alternativní zdroj energie nebo jestli je výrobek biologicky rozložitelný a neznečistí životní prostředí. Tyto změny v zákaznickém chování vítáme, jsme rádi, že pro zákazníky není ekologie jen slovo.

Jaké jsou další výhody nakupování, které zákazníkům můžete nabídnout?

Kromě zmíněné velké šíře sortimentu je to i naše cenová politika, kdy jsme schopni zákazníkům nastavit individuální ceny. Zákazníci mohou pohodlně nakoupit prostřednictvím našeho e-shopu, kde mohou vybírat z více než 3 5000 hygienických produktů, mohou zadat objednávku telefonicky či objednat zboží mailem. Neustále také pracujeme na zlepšování zákaznického servisu, oddělení Indoor Sales je našim zákazníkům vždy k dispozici. Zároveň jsme schopni pokrýt i další potřeby nejen v rámci hygienických produktů, ale mnoho firem od nás nakupuje i papír do kanceláří, obalový materiál a jsou velmi spokojený, že nakoupí vše na jednom místě a nemusí řešit různé dodavatele na odlišné druhy produktů. A to nás těší.

PR, FOTO Archiv Europapier

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *