ATALIAN píše příběh úspěchu díky lidem

Není to tak dlouho, co na trhu došlo k fúzi AB Facility a Atalianu. Spojení tak dvou velkých firem s sebou přineslo očekávatelné otřesy. Po výměně několika generálních ředitelů se v křesle ustálil Daniel Digoň, který díky svým schopnostem táhne firmu nahoru. 

Navzdory svému velkému vytížení si našel čas na rozhovor pro náš časopis. 

Jaké byly klíčové faktory, které přispěly k vašim nedávným úspěchům?

Minulý rok byl pro nás skutečně přelomový. Dosáhli jsme významného zisku a zaznamenali zlepšení spokojenosti jak zaměstnanců, tak zákazníků, což pravidelně zjišťujeme průzkumem. Jsem nesmírně vděčný všem našim zaměstnancům, kteří stojí za zlepšením.

Můžete nám sdělit, jaké kroky jste podnikli, aby se vám podařilo dosáhnout takových výsledků?

Klíčem bylo People first – naší hlavní prioritou byli zaměstnanci. Chceme mít ty nejlepší a připravujeme jim k tomu adekvátní podmínky. Zlepšili jsme personální strategii, abychom měli správné lidi na správných místech. Hledáme pracovité kolegy, kteří sdílejí naši vizi. Také jsme vytvořili jasnější organizační strukturu a cíle, investovali do vzdělávání a zlepšili finanční reporting. Dále jsme byli konzistentní v našich rozhodnutích. Trvalo přes 18 měsíců, než byly vidět zlepšující se výsledky. Také jsme dali najevo jasnou vizi, že chceme být první volbou pro zákazníky v oboru FM.

Jaké další faktory přispěly k vašemu úspěchu?

Investice do lidí byla klíčová – formou času i finančních prostředků. Po fúzi s AB Facility jsme čelili několika výzvám. Nefungovali jsme jako jeden tým, chyběly procesy, nástroje a zdravá kultura. Museli jsme se uzdravit zevnitř, aby nám zákazníci zase důvěřovali. Nebojím se to přiznat otevřeně, situace opravdu nebyla dobrá. Musel jsem vizí o budoucnosti přesvědčit nejprve kolegy, pak klienty. Nyní táhneme za jeden provaz a na atmosféře je to skutečně znát. Zvýšili jsme mzdy, posílili týmovou spolupráci a zavedli pravidelnou transparentní komunikaci. To vše pomohlo vybudovat kulturu založenou na důvěře a spolupráci.

Jaké jsou vaše plány pro Atalian v nadcházejících letech?

Cílem je udržet tento vzestupný trend a dále rozvíjet naše služby a technologie. Chceme být vnímáni nejen jako lídři v oblasti facility managementu, ale také jako společnost, která přináší inovativní řešení s důrazem na udržitelnost a sociální odpovědnost. Vytvořili jsme nové technické oddělení, které má na starosti zavádění inovací. V naší skupině také probíhá intenzivní ESG program a upravujeme naše procesy, abychom byli odpovědnou firmou ve všech oblastech naší činnosti. Chceme, aby klienti byli opravdu hrdí na to, že se jim staráme o nemovitosti právě my. 

Co byste chtěl na závěr sdělit svému týmu a klientům?

Chtěl bych poděkovat všem v Atalianu za jejich tvrdou práci a odhodlání. Díky vám jsme dnes objektivně úspěšná firma. Našim klientům chci říci, že jejich důvěra je pro nás nejvyšší motivací a závazkem k poskytování nejlepších možných služeb. Když lidé a technologie spolupracují, je to ATALIAN.

 

Martina Kymrová

Foto: Archin Atalian

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *