Atalianu se daří implementovat principy udržitelného rozvoje ve FM

Společnost ATALIAN CZ, s. r. o., je součástí francouzské skupiny ATALIAN (dříve TFN-GROUPE). Byla založena ve Francii v roce 1944 a na český trh vstoupila v roce 2008 odkupem majoritního podílu ve společnosti JANA, s. r. o. Po akvizici AB Facility v roce 2017 se ATALIAN CZ stal jedničkou na trhu v oblasti facility managementu v ČR.

V současné době u nás společnost zaměstnává na 3 000 lidí (celosvětově kolen 130 000 ve více než 30 zemích).

Filip Ryšavý, technický ředitel ATALIAN CZ, nás seznámil s některými aspekty činnosti. 

Vaše společnost je součástí nadnárodní skupiny ATALIAN, která v podnikání sází na principy udržitelného rozvoje. Daří se vám tento přístup uplatňovat i v Česku?

Ano, v České republice se nám daří úspěšně implementovat principy udržitelného rozvoje do našich služeb. Používáme ekologicky šetrné čisticí prostředky a integrujeme moderní technologie a umělou inteligenci do správy a provozu budov. Například správným osvětlením můžeme uspořit značné náklady a zvýšit pracovní komfort. Nasazení robotů při úklidu ušetří čas a náklady a navíc přispívá k ekologii díky nižší spotřebě chemikálií. Dále používáme perlátory na kohoutky, které výrazně šetří vodu až o 90 %, a pracujeme s šedou vodou. Naše inteligentní senzory pomáhají snižovat energetickou náročnost budov. Využíváme také čisticí drony na fasády a okna, což je rychlé a bezpečné řešení. Spojení technologií a lidského přístupu nám umožňuje chránit životní prostředí a zároveň snižovat náklady našim klientům. ESG pro nás není jen zkratka, ale závazek ke kvalitní péči o životní prostředí.

Mezi základní služby, které nabízíte, patří inovativní facility management. Jak může přetransformovat ESG profil firmy a nastavit nový standard podnikání?

Facility management výrazně ovlivňuje ESG profil budovy. Naše služby pomáhají firmám přizpůsobit se moderním požadavkům na udržitelnost a nastavit nové standardy v podnikání. Pokud klient od nás využívá více služeb, dochází k synergickému efektu, což má pozitivní dopad na jeho ESG report. Naše služby jsou nastaveny tak, aby byly v souladu s ESG principy – například používáme ekologické čisticí prostředky, optimalizujeme energetickou náročnost budov a zavádíme úsporná opatření. Sami se denně chováme ekologicky a ekonomicky, třeba optimalizujeme jízdy aut a hledáme další způsoby, jak se více adaptovat na udržitelné standardy. Naše služby jsou navrženy tak, aby přirozeně a efektivně podporovaly udržitelnost.

Red.

Foto: Archiv společnosti ATALIAN CZ

Poslechněte si podcast s Filipem Ryšavým, dttps://www.youtube.com/@dafavideo

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *