Nové inkoustové tiskárny Epson – vysoká produktivita a udržitelný tisk

Společnost Epson nedávno představila novou řadu tiskáren Enterprise AM-C, které přinášejí vysokou spolehlivost, efektivitu a kvalitu v segmentu 40–60 stránek za minutu. Tato řada nabízí kompaktní design, modulární konfiguraci a nízkou spotřebu energie.

Spolu s mnoha technickými inovacemi poskytuje vyšší udržitelnost, spolehlivost a produktivitu při každém tisku. Jaké jsou její další výhody?

Multifunkční a kompaktní

Tiskárny Epson Enterprise AM-C (AM-C4000, AM-C5000 a AM-C6000) splňují všechny potřeby kancelářského tiskového prostředí, přesto nejde o žádné obry; kompaktnější multifunkční zařízení byste v dané třídě nenašli. I přes své úsporné rozměry však mohou nabídnout vysokokapacitní zásobníky inkoustu a zásobníky na papír pojmou až 5 150 listů. Vyznačují se rychlým vytištěním první stránky, nízkými nároky na údržbu a vysokou spolehlivostí. 

Pro komplikovanější tisky nabízejí rozšířené možnosti dokončování, například sešívání, děrování, tisk obálek nebo skládání. Přístroje dále disponují bohatou softwarovou výbavou pro každou moderní kancelář. Díky zavedeným a spolehlivým službám podpory včetně řízené tiskové služby, pracovních postupů a vzdálené správy mohou pomoci zajistit vysoce kvalitní, spolehlivé a udržitelné systémy tisku s nízkými nároky na údržbu.

Udržitelnost na prvním místě

Zelená agenda je stále důležitější pro prodejce i koncové uživatele. Řada Enterprise AM-C přináší ekologické výhody inkoustových tiskáren Heat-Free přímo do centra trhu s kancelářskými tiskárnami. Nová řada využívá Epsonem patentovanou technologii piezoinkoustových tiskáren Heat-Free a tiskovou hlavu PrecisionCore, takže stejně jako stolní inkoustové tiskárny Epson vyžaduje k provozu mnohem méně energie než laserové tiskárny. 

Zatímco laserové tiskárny potřebují teplo k zapečení toneru na papír, inkoustové tiskárny Epson pracují zastudena s menším příkonem a okamžitým tiskem bez nutnosti nahřátí. Proto jsou nejen efektivnější, ale také udržitelnější. Zároveň používají méně spotřebních součástí, takže vyžadují méně spotřebního materiálu. Díky vnitřní cirkulaci inkoustu a vysoké výtěžnosti materiálu se navíc vyznačují také nižšími tiskovými náklady. Zařízení tak mají potenciál ušetřit firmám statisíce korun ročně na celkových nákladech za tisk a spotřebě energie. 

Tato řada potvrzuje závazek společnosti Epson vyrábět udržitelné produkty. Nyní se společnost rozhodla do roku 2026 zcela opustit trh s laserovými tiskárnami a plně se věnovat vlastní technologii piezoinkoustových tiskáren pro všechny segmenty trhu.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *