Logitech nastoluje nový trend v budování videokonferenčních kanceláří

Novinky snižují pořizovací i provozní náklady zasedacích místností a usnadňují práci uživatelům

Standardní videokonferenční systémy pro zasedací prostory vyžadují profesionální instalaci mnoha komponent, s čímž se pojí i nutnost pravidelného profesionální servisu. Zásah technika bývá nevyhnutelný i v případě běžné aktualizace software. Toto paradigma ale kompletně mění novinky společnosti Logitech, která v kompaktním zařízení integruje kameru s vysokým rozlišením, mikrofony, reproduktory, a dokonce i operační systém. Tím výrazně snižuje nejen náklady na vybavení zasedací místnosti, ale díky uživatelským aktualizacím také výdaje spojené s jejím provozem.

Logitech Rally Bar disponuje vlastním operačním systémem, takže pro svůj běh nevyžaduje žádné PC. Stačí jej připojit k zobrazovači, napájení a internetu. Následně se již lze přihlásit k oblíbené videokonferenční službě a okamžitě se pustit do práce. O nastavení správného záběru dle počtu účastníků v místnosti už se postará umělá inteligence. Je možné zvolit služby Zoom Rooms, Teams on Android, Pexip, RingCentral nebo GoToMeeting. Pro uživatele tak odpadá starost o aplikace v počítači, nebo hledání správných kabelů a konektorů pro připojení notebooku.

Možnost provozu s PC či Chromeboxem však také nechybí. V tomto režimu jsou k dispozici platformy Zoom Rooms, Teams Rooms nebo Google Meet. Logitech Rally Bar lze bez problému připojit i k dotykové obrazce, jakou je například Samsung Flip, nebo přímo k notebooku jako USB kameru a používat ho s libovolnou aplikací.

Nekompromisní komunikace a umělá inteligence

Po hardwarové stránce nabízí novinka špičkové řešení audia i videa, doplněné umělou inteligencí zajišťující vysokou úroveň komunikace pro až 20 uživatelů. Optika 4K kamery disponuje pětinásobným optickým a trojnásobným digitálním zoomem a navíc je uchycena v uložení, které umožňuje její natáčení v úhlu 25° a naklápění v rozsahu 15°. Její záběr řídí technologie RightSight, která s pomocí sekundární kamery a umělé inteligence detekuje účastníky konference a udržuje je v záběru, ať již prezentují staticky, nebo se ve scéně pohybují. Tradiční technologie společnosti Logitech jménem RightLight pak zajišťuje přirozené barevné podání pleťových tónů i za ztížených světelných podmínek.

Technologie RightSound, využívající pole adaptivních mikrofonů s formováním paprsku, zajišťuje perfektní zachycení hlasu každého mluvčího bez ozvěny a okolních ruchů i vyvážení hlasitosti projevu všech účastníků. Významně tak usnadňuje porozumění a zvyšuje kvalitu komunikace.

Bohaté příslušenství i dostupnější Rally Bar Mini

Pro náročné situace výrobce dal do vínku novince nejen možnost fungovat naprosto samostatně, ale i řadu příslušenství, která umožňuje integraci v náročném prostředí. Není tak problém připojit dotykový displej s přehledným ovládáním, doplňující stolní mikrofony, nebo všestranný kabel Logitec Swype. S jeho pomocí lze připojit notebook pomocí jediného USB-C konektoru nejen k webkameře, ale zároveň i k zobrazovači a zdroji napájení. Menší týmy pak ocení dostupnější variantu Logitech Rally Bar Mini, která cílí na zasedací místnosti pro 4 – 12 účastníků videokonference.

Logitech Rally Bar je totiž možné zakoupit za 110 990 Kč a v případě Rally Bar Mini je vstupní investice 77 490 Kč. Zařízení tak zpřístupňují profesionální videokonference nejen velkým korporacím, ale také v menším firmám či lékařským ordinacím. Investice přitom není krátkodobá, průzkumy totiž naznačují, že v hybridním provozu setrvá 30 – 70 % zaměstnanců i po skončení pandemické krize.

 

PR

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *