Na český trh facility managementu vstoupil klíčový hráč

Společnost B+N Referencia Zrt. odkoupila podíly ISS Group ve střední a východní Evropě a pokračuje ve strategii expanze svého podnikání v Evropě. Díky této akvizici se stala maďarská skupina jedním z lídrů mezi dodavateli  komplexních služeb facility managementu v regionu. Tato transakce zahrnuje pobočky v Rumunsku, České republice, Slovensku a Maďarsku.

ISS Group patří k největším globálním poskytovatelům služeb facility managementu. Její hlavní čtyři pobočky ve střední a východní Evropě generují celkový obrat 70 milionů EUR ročně a zaměstnávají přes 4.000 zaměstnanců.

B+N Referencia Zrt. díky této akvizici dosáhla dalšího významného kroku ve svém rozvoji, který přirozeně následuje po konstantním růstu v Maďarsku za posledních 20 let. Během tohoto období B+N konsolidovala svoji pozici lídra na FM trhu v Maďarsku a byla stabilním hráčem mezi top 500 maďarskými společnostmi. V roce 2019 dosáhla obratu 100 milionů EUR a v roce 2020, napříč pandemické situaci, dosáhla dynamického růstu jak v obratu, tak rozšíření segmentu služeb. Zákazníky tvoří jak veřejný, tak privátní sektor včetně nadnárodních korporací. Společnost je hrdá na to, že zaměstnává přes 10.000 zaměstnanců díky nové akvizici.

 

Finanční ředitel a vedoucí mezinárodních operací B+N, István Matskási uvádí:  „Usilujeme o to být dlouhodobým, důvěryhodným partnerem pro naše klienty napříč regionem. Vstupem na trh Rumunska, České republiky a Slovenska mohou být naši klienti ujištěni o tom, že vysoká kvalita dodávaných služeb bude udržena a ještě dále rozvíjena napříč celým portfoliem služeb facility managementu ve všech čtyřech zemích. Automatizace a robotizace bude hrát stále důležitější roli v této oblasti, jelikož společnost klade velký důraz na technologické inovace. V FM oblasti je v Maďarsku unikátní to, že společnost má vlastní oddělení výzkumu a vývoje, kde se vyvíjí inovativní automatizovaná řešení, jako je autonomní průmyslový úklidový robot, zařízení na UV dezinfekci a další.“

 

Vlastník skupiny B+N, Ferenc Kis-Szölgyémi dodává:  „Naše vynikající odbornost, inovace, služby vysoké kvality, zákaznická orientace, transparentní a flexibilní operace a soulad, spolu s přenosem zkušeností napříč skupinou B+N, to vše budou hodnoty, na kterých budeme stavět. Expanze společnosti a její rozvoj se nyní nezastaví, plánujeme brzy vstup na další nové trhy v regionu.

Lokální česká pobočka, B+N Czech Republic Facility Services s.r.o., bude hrát klíčovou roli v posilování pozice B+N v regionu a také v dalším vývoji díky extenzivním zkušenostem a odbornosti, kterou tým má.”

TEXT Red. FOTO Archiv B+N Referencia Zrt.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *