Innovis v centru Space bdí nad pozemky Skansky

Ve světě, kde se bezpečnostní výzvy stávají stále komplexnějšími a tradiční metody ostrahy již nemusejí poskytovat dostatečnou ochranu, přichází firma Innovis s řešením, které kombinuje pokročilé technologie a inovativní přístupy. 

Její centrum dohledu Space představuje přelom při ochraně majetku a zajišťování bezpečnosti, což dokazuje i na příkladu spolupráce se stavební společností Skanska. Spolupráce se týká zabezpečení rozlehlého staveniště poblíž multifunkčního komplexu Port7 v pražských Holešovicích, kde klasické bezpečnostní služby již nebyly považovány za adekvátní. Důvody, proč Skanska zvolila pro zabezpečení svého projektu právě Innovis, jsou více než přesvědčivé. Nejenže Innovis nabízí zvýšení celkové bezpečnosti areálu, ale zároveň garantuje možnost okamžité reakce na jakékoli narušení bezpečnosti, doplněné o rychlou komunikaci a podrobné reporty o incidentech.

Technologie na stráži

„S poměrně rozsáhlým a členitým pozemkem jsme dosud neměli zkušenost. Naše areály hlídá obvykle fyzická ostraha, která pouze monitoruje návštěvy procházející vstupním turniketem. V tomto případě jsme potřebovali zvýšený dozor nad rámec tradiční ostrahy,“ uvedl Kryštof Kratochvíl, projektový vedoucí ve společnosti Skanska.

Innovis reagovala na tyto požadavky instalací sofistikovaného kamerového systému, který pokrývá celý areál a je neustále monitorován ze vzdáleného dohledového centra Space. Systém je vybaven funkcí okamžité detekce neoprávněných vstupů, což umožňuje rychlou reakci a zásah.

Odpověď na moderní výzvy: Přesný dohled a rychlá reakce

„Bylo zapotřebí zabránit vniknutí nežádoucích osob na pozemek. Vzhledem k tomu, že se ale v okolí komplexu nachází mnoho dalších objektů, bylo důležité nastavit perimetry kamer tak, abychom zároveň nenarušovali soukromí na cizích pozemcích. Kamerový systém navíc dokáže v případě spuštění alarmu natočit a identifikovat hrozbu,“ popsal technické řešení Marek Čihák, obchodní manažer projektu z firmy Innovis.

Tato spolupráce mezi společnostmi Skanska a Innovis ilustruje, jak moderní technologie a přístupy mohou zásadně zlepšit bezpečnostní protokoly a zvýšit ochranu majetku. Centrum dohledu Space od Innovis se stává ukázkovým příkladem efektivního využití pokročilých bezpečnostních řešení v praxi, které nabízí komplexní služby od instalace přes monitorování po rychlou reakci na incidenty. To vše přináší novou úroveň bezpečnosti, která přesahuje možnosti tradiční fyzické ostrahy a zajišťuje klid a ochranu pro projekty jako staveniště u Port7. Innovis tak demonstruje, jak mohou být inovace v oblasti bezpečnosti klíčem k ochraně v dnešním rychle se měnícím a nejistém světě.

PR

Foto: Archivy společností Skanska a Innovis

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *