Czech Toyota Motor Manufacturing si s programem cirkulární ekonomiky „L∞P by Daikin” zvolila udržitelné řešení

Aktuální průzkum Eurobarometr Future of Europe ukazuje, že 45 % Evropanů považuje změnu klimatu za jednu z největších výzev pro budoucnost EU.1 Většina z nich očekává řešení od podnikatelského sektoru. Se svým programem oběhového hospodářství „L∞P by Daikin – Recover – Reclaim – Reuse“ šetří přední výrobce řešení pro chlazení, vytápění a větrání 250 000 kg nových chladiv za rok, a tím snižuje dopad průmyslu na životní prostředí. Nyní se k programu připojila společnost Toyota Motor Manufacturing Czech Republic.

„V Závodě Toyota aktivně vyhledáváme jakékoliv příležitosti pro zlepšení životního prostředí. Dlouhodobě tak naplňujeme naši globální vizi, nulové emise při výrobě aut do roku 2050. I přes všechny různé nápady a investice patří recyklace materiálů dlouhodobě mezi nejlepší inovace každé firmy. L∞P by Daikin otevírá novou možnost recyklace dalších materiálů, které jsou ať již přímo nebo nepřímo potřeba pro výrobní procesy a snižují dopad na životní prostředí,“ říká pan Koreatsu Aoki, Prezident Toyota Motor Manufacturing Czech Republic, s.r.o.

Společnost Toyota Motor Manufacturing Czech Republic předala společnosti Daikin 295,2 kg použitého chladiva R-407C, které bude regenerováno a znovu použito do nových HVAC zařízení (za účelem snížení výroby nového panenského chladiva). Kromě toho byly tři vyřazené chladicí jednotky (dvě z lakovny a jedna pro chlazení administrativní budovy) nahrazeny novými chladicími jednotkami využívajícími chladivo R-32 s výrazně nižším potenciálem globálního oteplování.

„Jsme velmi rádi, že se Toyota Motor Manufacturing Czech Republic účastní našeho programu cirkulární ekonomiky pro klíčové zákazníky. Podporuje tím naše ambice zpracovávat použitá chladiva jako cennou surovinu. Jedná se o první společnost, která se tohoto nového programu v České republice účastní. Doufáme, že bude inspirací pro další společnosti a že díky nim pak budeme schopni regenerovat obrovské množství dostupných chladiv ze stávajících instalací”, říká Josef Brož, generální ředitel Daikin Airconditioning Central Europe – Czech Republic spol. s r.o.

Do dnešního dne prodala společnost Daikin více než 20 000 L∞P tepelných čerpadel Daikin VRV, která fungují s certifikovanými regenerovanými chladivy. Vzhledem k úspěšnému výsledku se společnost Daikin Europe NV rozhodla rozšířit tento přístup na všechny jednotky VRV vyráběné a prodávané v Evropě.2 Program oběhového hospodářství L∞P by Daikin – Recover – Reclaim – Reuse pro klíčové zákazníky a investory dnes poskytuje spolehlivou dodávku regenerovaného chladiva pro certifikované jednotky Daikin, pomáhá přeměnit odpad v aktivum a opětovně využívat cenné zdroje.

V roce 2021 byl program spuštěn na trzích společnosti Daikin Central Europe v Maďarsku, České republice a Rakousku. Brzy se rozšíří i na další trhy v Evropě.

Daikin má v uváženém využití zdrojů dlouhou tradici

Od roku 1980 společnost Daikin ve svých výrobních zařízeních opětovně používá odpadní materiály, jako je kov, měď a hliník. Výrobky Daikin obsahují až 80 % opakovaně použitelných materiálů. Mají dlouhý životní cyklus a náhradní díly jsou k dispozici dokonce 10 let po ukončení výroby. V kombinaci s balíčky služeb se životnost jednotky prodlužuje. Jednotky VRV L∞P s alokací regenerovaného chladiva jsou k dispozici od roku 2019. Nyní společnost Daikin, lídr v oboru HVAC-R, snižuje uhlíkovou stopu svých výrobků díky programu cirkulární ekonomiky L∞P by Daikin – Recover – Reclaim – Reuse pro klíčové zákazníky a investory.

TZ

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *