Hybridní práce mění staré zvyky. Firmy sahají po agilních kancelářích

Život v kanceláři už není jako dřív. Fixní pracovní místa nahrazují sdílené prostory a hybridní práce odkudkoliv. To vyžaduje také nový přístup k řízení kanceláří. Efektivní správa pracovních prostor totiž není jen tak.

 

Doba se mění a kanceláře také. Zastaralým interiérům odzvonilo. Zaměstnanci si do práce už dávno nechodí jenom odsedět svých 8 hodin. Je to místo, kde lidé tráví velkou část dne. A proto by mělo být co nejpříjemnější. Správa kancelářských prostor je tak klíčovým faktorem ve spokojenosti zaměstnanců a prosperitě firem. Začíná převládat flexibilita a hybridní pracovní režim.

Agilní kanceláře jsou budoucnost

Sdílené kanceláře přináší novou pracovní dynamiku. Agilní kancelář slouží jako pracovní hub, není ale potřeba v ní každý den být. Zaměstnanci můžou pracovat tam, kde chtějí a využívat ty prostory, které zrovna potřebují. Prostě si zarezervují pracovní místo, zasedačku nebo parkovací místo podle vlastních potřeb.

 

Sdílené prostory pomáhají společnostem adaptovat se na nové pracovní podmínky. Řadě zaměstnavatelů už tolik nezáleží na tom, odkud zaměstnanci pracují. Mohou kombinovat práci z kanceláře a home office podle svých potřeb. Zvládnou tak lépe sladit pracovní a osobní život. Firmy zase platí pouze za ty prostory, které opravdu využívají.

Bezpečný návrat do kanceláří

Přístup k návratu na pracoviště se liší. Některé společnosti chtějí, aby jejich zaměstnanci trávili část týdne v kanceláři. Jiné zase dávají pracovníkům možnost, ať si vyberou sami, co jim nejlépe vyhovuje. Jedno je ale jisté – práce v kanceláří už nebude jako dříve.

 

Aby se zaměstnanci mohli vrátit v klidu zpátky do kanceláří, musí zaměstnavatelé vytvořit komfortní pracovní podmínky. Správné pracoviště motivuje zaměstnance k vyšší produktivitě a mohlo by je dělat šťastnými. Udržitelná organizace začíná v hlavě a končí u stolu a v kartotékách. Dobře organizované pracoviště nejen podporuje efektivitu a zvyšuje kariérní příležitosti, ale může výrazně snížit hladinu stresu a získat čas na zahájení nových projektů nebo převzetí nových úkolů.

Chytrý pomocník pro správu kanceláří

EBC Services s.r.o. je úspěšná společnost na pronájem a správu budov. Firma se stará o více než 25 kancelářských komplexů v 5 zemích světa. Mít všechno pod kontrolou není jednoduché. S příchodem pandemie navíc musela, stejně jako řada dalších, řešit efektivní správu prostor.

 

Firma chtěla zavést hybridní model fungování takovým způsobem, aby ho mohla efektivně řídit. Zároveň se snažila snížit provozní náklady a zavést pořádek na pracovišti. Aby toho dosáhla a mohla fungovat i během pandemie, vybrala si produkt Bookigy od společnosti Unicorn pro rezervaci a správu pracovních míst.

Bookigy je plně responzivní řešení, které funguje na všech běžných zařízeních. Aplikace běží v cloudu, proto k ní mají uživatelé přístup kdykoliv a odkudkoliv. Co všechno umí? Díky systému si mohou zaměstnanci během pár kliknutí rezervovat pracovní či parkovací místa nebo zasedací místnosti. Manažeři zase mají k dispozici přehledné reporty s detailními informacemi o využití kancelářských prostor.

Řídit kancelář efektivně můžete i vy

Aplikace umožnila EBC Services s.r.o. zavést model flexibilních pracovních míst a úspěšně začít využívat model hybridní práce. Produkt pomohl manažerům dosáhnout výrazné úspory provozních nákladů a podpořil práci v agilních týmech. Bookigy momentálně využívá v rámci EBC 2 500 uživatelů a jejich počet poroste. Společnost totiž plánuje otevírat další pobočky, kde bude online rezervační systém využívat k efektivnímu chodu kanceláří.

 

Efektivní správa kanceláří může být fuška, ale rozhodně se vyplatí. Pokud vás téma zajímá více, určitě byste si neměli nechat ujít bezplatný webinář „Jak na efektivní správu kanceláří a peněženky“. Kromě úspěšného příběhu EBC Services s.r.o. se dozvíte také, jak snížit provozní náklady na pracovní místa, jak zavést hybridní model práce nebo jak v dnešní době motivovat zaměstnance chodit do kanceláří. Webinář proběhne 24.5. od 14:00 a registrace je zcela zdarma.

 

PR

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *