Tiskárny lze ovládat i bezdotykově, připomíná Konica Minolta

Vzdálený přístup je základní funkcí všech multifunkčních zařízení Konica Minolta. Uživatelé mohou k ovládání využít standardní počítač nebo mobilní zařízení značky Apple i přístroje s operačním systémem Android.

Konica Minolta upozorňuje své zákazníky, že všechna její multifunkční zařízení lze ovládat vzdáleně, například pomocí mobilních telefonů či tabletů. S přístroji, které jsou běžně určeny i desítkám zaměstnanců, tak lze pracovat, aniž by se uživatelé museli dotýkat jejich ovládacích panelů.

„Reagujeme na aktuální opatření proti šíření koronaviru, zejména na zvýšenou potřebu hygieny rukou. Chceme upozornit své zákazníky, že mezi základní funkce všech našich multifunkčních zařízení patří i vzdálené ovládání s názvem Remote Access. To je možné buď prostřednictvím počítače nebo pomocí mobilních telefonů či tabletů. Pokud tuto funkci doposud nevyužívají, mohou ji snadno svépomocí aktivovat přímo v nastavení přístrojů. Případně jim nabízíme pomoc na čísle 841 777 777,“ řekl Pavel Štěpán, obchodní ředitel Konica Minolta Business Solutions Czech, a dodal: „K dalšímu snížení rizika pomůže také ovládání zařízení pomocí dotykových per, která se dají snadno dezinfikovat. K čištění samotných ovládacích panelů a celých přístrojů je možné využít jakýkoli dostupný prostředek na bázi alkoholu určený na dané povrchy. Ten by měl být nanášen vždy pomocí tkanin a následně setřen do sucha. “

Moderní multifunkční zařízení jsou zpravidla umisťována na chodby firem, kde s nimi pracují až desítky uživatelů. Vzdálené ovládání může přispět ke snížení kontaktu mezi zaměstnanci, ke kterému zde prostřednictvím ovládacích displejů přirozeně dochází. Funguje na principu zobrazení řídicího panelu multifunkce na displeji mobilního zařízení nebo prostřednictvím webového rozhraní na klasickém monitoru počítače. Uživatelé pak mohou s panelem pracovat tak, jako by stáli přímo u stroje. Funkce Remote Access umožňuje zadávat tiskové úlohy, kopírovat, skenovat a provádět všechny operace, které jsou běžně dostupné na displeji multifunkčních zařízení.

K využití této funkce na počítači stačí pouze vybrat port, na kterém spolu budou multifunkční zařízení a počítač komunikovat. Speciální příkaz obsahující IP adresu stroje a vybraný port lze zadat do řádku adresy libovolného webového prohlížeče, kde se následně zobrazí ovládací panel multifunkčního zařízení.

Pro ovládání pomocí mobilních přístrojů, jako jsou chytré telefony či tablety, je třeba stáhnout aplikaci bizhub Remote Access a dále postupovat dle jednoduchých instrukcí. Aplikace je k dispozici zdarma pro přístroje s operačními systémy iOS i Android.

Návod na nastavení vzdáleného ovládání stroje je k dispozici na této adrese: https://bit.ly/33umrUr